r
Nosalty Logó

Eperlekvár 2.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
modosa
Eperlekvár 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

465
Kalória
2.9g
Fehérje
117.4g
Szénhidrátok
1.2g
Zsír
371.3g
Víz
-
Koleszterin
9.4g
Rost
104.5g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 465 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 5584 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    371.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 465 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4642.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    1632 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    717 mg
  • Foszfor
    1199 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1408.4 g
  • Cukor
    1254 mg
  • Élelmi rost
    113 mg

Víz

  • Összesen
    4456 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2859 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1158 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1242 micro
Összesen 5584 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

  1. Az üvegeket alaposan mossuk ki, a tetőket tegyük be az előzőleg Domestossal kifertőtlenített mosogatóba és öntsünk rá forrásban lévő vizet.
  2. Egy dupla fenekű fazékba beleöntjük az alaposan megmosott és kicsumázott epret.Közepes hőmérsékleten megkezdjük a főzést. Amikor a gyümölcs egy kicsit már levet eresztett, botmixerrel összeturmixoljuk.
  3. Hozzáadjuk a citrom levét és húsát, a vaníliát, a cukrot és a balzsamecetet.
  4. Emeljük a hőfokot és amikor forr, hozzáadjuk a zselésítőanyagot a tasakon található előírás szerint.
  5. A sütőt 100 C-ra melegítjük, majd kikapcsoljuk.
  6. Az üvegekbe ujjnyi magasan vizet töltünk és egyenként kb. egy percig forraljuk a mikróban.
  7. Kesztyűvel kivesszük, megtöltjük a lekvárral, alaposan rászorítjuk a tetejét és fejére állítva betesszük a sütőbe.
  8. Amikor az utolsó üveg is megtelt, visszaállítjuk őket a talpukra és a sütőben hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

A zselésítőn található leírás szerint nincs szükség dunsztolásra, de én nem kockáztatok. Megszakadna a szívem, ha mondjuk januárban, amikor az ember már szinte el is felejtette a napsütötte, illatozó gyümölcsök ízét, ám utolsó mentsvárként ott várnak a kamrában az üvegbe zárt eperszemek, ott éktelenkedne a penészréteg a lekvár tetején. Ugyanakkor - családom fogyasztási szokásainak ismeretében - a fent leírt mennyiség bizonyosan nem éri meg a januárt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Körtelekvár

A legzamatosabb körtékből érdemes főzni ezt az ízgazdag lekvárt, ami elsőre ugyan szokványosnak tűnhet, azonban egy aprócska kiegészítőtől a lehető legkülönlegesebb ...

Lakos Benedek

Citrusos sárgabarackdzsem

A sárgabarack az egyik legnépszerűbb gyümölcs, amiből lekvár vagy dzsem készülhet. Ha unod már, hogy mindig ugyanaz az íz fogad az üvegekben, akkor bolondítsd meg egy kis citrussal! Mi ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Rácz Jenőt sokkolta, mennyit kér az éttermébe jelentkező szakács

Rácz Jenő neve időről időre felbukkan: televíziós szereplései, családi történések vagy éppen az éttermében járt hollywoodi színészek miatt. Most éppen azzal keltette fel a közérdeklődést, hogy Instagramján megosztott sztoriban botránkozott meg egy leendő szakácsmunkatárs üzenete miatt.

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Krumplis pogácsa

Nagyon gyorsan elkészíthetjük ezt a pogácsát, amit például bármilyen zöldségleves kísérőjeként kínálhatunk - és már kész is a könnyű ebéd.

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!