r
Nosalty Logó

Habos meggyes szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS34 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Habos meggyes szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

526
Kalória
13.2g
Fehérje
60.8g
Szénhidrát
26.4g
Zsír
75g
Víz
152.3g
Koleszterin
1.9g
Rost
37.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 189 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    264.1 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4436.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1694 mg
  • Nátrium
    1277 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    608.3 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    750.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    755 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    328 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    1231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    755 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1989 micro
Összesen 5256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a kakós piskótalapokat: a tojások fehérjét, lassan adagolva hozzá a cukrot, kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját is egyenként belekeverjük, majd a kakaóporral átszitált lisztet, végül az olajat is belecsorgatjuk.
  3. Lazán összekeverjük, majd kétfelé vesszük a tésztát, és egy nagyobb méretű (24x37 cm-es tepsiben) készre sütjük a lapokat egyenként 15 perc alatt.
  4. Miután megsültek, félretesszük hűlni őket. Eközben elkészítjük a tölteléket.
  5. A zselatint egy kevés vízben feloldva takaréklángon forráspontig melegítjük, majd félrehúzzuk a tűzről.
  6. A tejszínhabot elkezdjük felverni a porcukorral, majd hozzáöntjük a natúr joghurtot, és belecsorgatjuk vékony sugárban a zselatint is. Megfigyelhetjük, hogyan keményedik, áll össze szépen a krémünk.
  7. Ezután belekeverjük a lecsepegtetett meggyet is.
  8. A piskótalapot visszahelyezzük abba a tepsibe, amelyben sütöttük, majd meglocsoljuk befőttlével, és rákenjük a krémet. Rátesszük a másik lapot is, amit szintén befőttlével locsolunk, rákenjük a felvert tejszínt, majd megszórjuk csokiforgáccsal vagy tortadarával.
  9. Célszerű egy éjszakára hűtőbe helyezni fogyasztás előtt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x37

Ezt a sütit Nassolónál találtam, és szinte azonnal megsütöttem, annyira megtetszett. Vendégségbe vittük, és nagy tetszést aratott könnyedsége, habkönnyű mivolta miatt. Aki elkészíti annak nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Szaftos paprikás csirke

A jó paprikás csirke két dolgon múlik: a sok hagymán, hogy vastag legyen a szaft, és a jó minőségű csirkén, hogy ne essen szét fél óra alatt. A többi már csak gyakorlat kérdése...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!